Luonnonkalapitsa kotimaisesta luonnonkalasta

Rautavaaran leipomo <3 Pielisen Kala = Luonnonkalapitsa

Vaikka olenkin leipuri, kerron sinulle nyt tähänastisen elämäni parhaan kalajutun. Ja tämä tapahtui sitten ihan oikeasti.

Olen aina ollut kova kalamies, ainakin keittiössä ja erityisesti ruokapöydässä. Tykkään laittaa kalaa kaikkeen, mihin se suinkin sopii. Yksi lemppareistani on kalapitsa. Siihen panin aiemmin usein tonnikalaa pieni pistos sydämessä. Sitten eräänä päivänä törmäsin sen kotimaiseen korvaajaan, Pielisen Kalan Luonnonkalaan. Leipurinvaistoni heräsi välittömästi: tässä on nyt ainekset kaikkien aikojen suomalaiseen pitsaan. Sen vain tietää, kun jokin on tarkoitettu.

Alkoi kaikkien aikojen kalareissu, jonka loputtomien juonenkäänteiden, kokeilujen, makuraatien ja uusien variaatioiden keskellä meinasi välillä epätoivokin iskeä. Lopputuloksena kuitenkin syntyi tämä Rautavaaran leipomon ja Pielisen Kalan rakkauslapsi, ihka ensimmäinen kaupan hyllystä saatava luonnonkalapitsa. Se on leivottu rautavaaralaisella rakkaudella ja ammattitaidolla kaikkein parhaimmista kotimaisista raaka-aineista ja kruunattu Pielisen antimilla.

Luonnonkalapitsassa kättä paiskaavat savolainen hulluus, karjalaiset kalajutut ja italialainen kulinarismi. Se on saanut inspiraationsa pizza biancasta, ja sen yksi salaisuus piileekin tomaattikastikkeen korvaavassa ranskankermassa. Täyteläisen kerman päällä sopivasti suolainen Luonnonkala pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Pohja on ronskilla kädellä leivottu; paitsi että sillä on rautavaaralainen makutakuu, se ei hajoa käsiin, vaan päätyy viimeistä murua myöten suuhun asti. Päälle vielä vasta raastettu juusto ja tarkoin valikoidut mausteet, ja voilá. Tämä rakkaus on ikuista.

Jaska

kalapitsaleipurisi

Luonnonkalapitsa

  • Luonnonkalapitsa on Rautavaaran leipomon kehittämä uutuus, jossa käytetään Pielisen kalan Luonnonkala-säilykettä.
  • Myydään 2 kpl pussissa, yhteispaino 200 g. Joissakin kaupoissa saatavilla myös paistopisteestä.
  • Sopii mainiosti välipalaksi, retkievääksi tai vaikkapa synttäripöytään
  • Kysy Luonnonkalapitsaa kauppiaaltasi
  • Rautavaaran leipomon tuotteisiin kuuluvat myös Kinkku-Aarajuusto-pitsa, meetwurstipitsa ja kasvispitsa. Täältä lisää Rautavaaran pitsoista.

Ainesosat ja ravintoainesisältö

Ainesosat: VEHNÄjauho (vehnäjauho, jauhonparanne E300) vesi, suomalainen luonnonkala (mm. lahna, säyne, pasuri vaihtelevissa määrin, rypsiöljy, glukoosi, sipuli, valkosipuli, mauste- ja valkopippuri, kurkumauute, kurkuma), juustoraaste (pastöroitu MAITO, suola, hapate, paakkuuntumisenestoaine, ranskankerma (KERMA, muunnettu maissitärkkelys, sakeuttamisaineet (guarkumi, johanneksenleipäpuujauhe, pektiini), hapate, rypsiöljy, hiiva, suola, VEHNÄgluteeni, pitsamauste (mm. oregano, basilika, kirveli, sipuli, mustapippuri, valkosipuli). LAKTOOSITON, MUNATON.

Varastoitu pakasteena, ei saa pakastaa uudelleen.

Laktoositon.
Leivottu Suomessa

Ravintosisältö (100 g):

Energiaa 1165 kj/276 kcal
Rasvaa 12,6 g
josta tyydyttyneitä 3,5 g
Hiilihydraatteja 26,9
josta sokereita 1,5
Ravintokuitua 2,5 g
Proteiinia 12,9
Suolaa 1,2 g
Laktoosia 0 g