Leipuriliitto kannustaa tukemaan paikallisia leipomoita

Sadat suomalaiset paikalliset leipomot ja konditoriat ovat poikkeuksellisen vaikeassa ja haasteellisessa tilanteessa, johon ne ovat ajautuneet meneillään olevan koronakriisin ja siitä seuranneiden valtiovallan toimenpiteiden johdosta.

Leipuriliitto kuitenkin kiittelee, että päivittäistavarakaupan yritykset ovat alkaneet ottamaan koronakriisin aikana myyntiin myös sellaisten leipomoiden ja konditorioiden tuotteita, jotka eivät ole aikaisemmin tuotteita kauppaan toimittaneet. Sen johdosta yrityksille aiheutuvat tappiot voivat olla pienempiä.

On hienoa, että päivittäistavarakaupan yritykset osoittavat vastuullisuuttaan tällä tavoin tässä vaikeassa tilanteessa.

Positiivisena liitto pitää sitäkin, että leipomoiden ja konditorioiden omien myymälöiden aukipitäminen on yhä sallittua. Pienet paikalliset leipomot voivat myymälöitä auki pitämällä yrittää pienentää nyt syntyviä suuria tappioitaan, vaikka vaarana onkin, että myymälän aukipitäminen henkilöstökuluineen tulee kalliimmaksi kuin koko myymälän sulkeminen.

Samalla vedotaan kuluttajiin:

”Kuluttajien tulisi nyt mahdollisuuksiensa mukaan tukea paikallisia leipomoita ja konditorioita ja käydä ostoksilla myös niiden myymälöissä. Siten kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että monipuolinen ja monimuotoinen leipomo- ja konditoria-ala säilyy myös tulevaisuudessa Suomessa”, liitto kannustaa tiedotteessaan.

”On ollut erikoista huomata, että ihmiset uskaltavat käydä ostoksilla suurissa päivittäistavarakaupoissa, joissa on paikalla satoja ihmisiä. Mutta samanaikaisesti ihmiset ovat vältelleet menemistä pieniin leipomoihin, konditorioihin ja niiden myymälöihin, joissa on samanaikaisesti paikalla vain muutama ihminen. Toivottavasti kuluttajat ymmärtävät, että nyt on nimenomaan tärkeää tukea kaikin tavoin paikallista yritystoimintaa ja käydä ostoksilla myös paikallisissa leipomoissa ja konditorioissa”, toteaa Leipuriliiton toimitusjohtaja Mika Väyrynen.

Lue koko Leipuriliiton tiedote TÄSTÄ