Leipomon laajennustyöt käynnistyivät

Lisää neliöitä, lisää leipää!

Rautavaaran Leipomo laajentaa tuotantotilojaan Ollintiellä

(Tiedote lehdistölle 28.2.2020)

Rautavaaran Leipomon laajennustyöt käynnistyivät helmikuun lopulla. Uutta tilaa rakennetaan kaikkiaan 320 neliömetriä, jolla luodaan mahdollisuuksia yrityksen kasvulle ja kehitykselle tulevaisuudessa.

Pakastintila kasvaa kolminkertaiseksi, ollen jatkossa noin 75 neliötä. Muutoksella pyritään vastamaan kasvavaan paistopistetuotteiden kysyntään. Samalla kylmiötila tuplaantuu noin 40 neliömetrin kokoiseksi ja tuotantotila-leipomosali kasvaa sekin nykyisestä 100 neliöstä noin 220 neliöiseksi.

Laajennustyöt alkoivat 24.2. ja urakan on tarkoitus olla valmis 20.12. mennessä.

– Kun tarkoitus on kehittyä ja kasvattaa liiketoimintaa, tarkoittaa se onnistuessaan myös työvoimatarpeen lisääntymistä tulevaisuudessa. Siinä asiassa mennään tietenkin tilanteen mukaan, lupailee yrittäjä-leipuri Jaakko Kärki.

Muun muassa lähiruis- ja kauraleivistään yli maakuntarajojenkin tunnettu Rautavaaran Leipomo on kasvanut tasaista vauhtia viime vuodet. Liikevaihto on noussut 2016–2018 reilun parinkymmenen prosentin vauhtia. 2018–2019 kasvu oli 12 prosenttia.

– Tuotteillemme on ollut kasvavaa kysyntää, ja uskomme sen jatkuvan tulevaisuudessakin. Uusien tilojen myötä pystymme tuohon kysyntään myös vastaamaan. Lisää neliöitä, enemmän leipää, Kärki naurattelee.

Jaakko Kärki on luotsannut perheyritystä yrittäjän ominaisuudessa vuodesta 2015. Jo sitä ennen hän on toiminut yrityksessä erilaisissa tehtävissä useiden vuosien ajan.

– Isä oli ollut 7 vuotta leipomoalalla, kun perusti tämän yrityksen vuonna 1990. Minä tulin tähän ensimmäisen kerran kesätöihin 2002-2003. Ja sitten velipoikaa myyntihommissa tuuraamaan joulukuussa 2004. Piti olla vuosi. Ja se vuosi on menossa edelleen, Kärki nauraa.